Historier fra dommerlivet

Etter gode prestasjoner under VM i sommer og i viktige internasjonale kamper i høst, har vi blitt blant de 13 nominerte parene som skal dømme EM for kvinner i Norge/Danmark. Responsen på dommerbloggen vår fra i sommer har vært helt enorm, og etter utallige oppfordringer om å blogge under dette mesterskapet, har vi nå tatt den virituelle pennen fatt. Følg våre opplevelser, inntrykk og betraktninger i løpet av mesterskapet på denne bloggen. Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss :-)

onsdag 4. august 2010

Hviledag...

Har vi nevnt at vi flasser??? Det er krise på høyt plan. Den flott fargen vi fikk i paradis, renner bort i store flak. Derfor passet det ypperlig med hviledag i dag. Vi rakk et par timer ved bassenget før vi måtte gå i hallen, der vi skulle være reservepar i 2 kamper. Fargen må holdes ved like, ingen ting kommer gratis!
Kan vel ikke helt kalle det HVILEdag, forresten. Vi sjokkåpnet dagen med en sinsyk treningsøkt i Spansk regi.

Kl 07.00 var det oppmøte i resepsjonen med løpesko på. Rolig løpetur på 20 min var det vi hadde forestilt oss. Så feil kan man ta... Vi åpnet rolig, faktisk så rolig at vi løp foran og kniste litt over hvor rolig det gikk. Folk måtte være i dårlig form her!? Etter om lag 15 min fant vår syke løpevenn fra Spania en løpebane. Der ble det runde på runde med drag. 30 varmegrader, ingen mat eller drikke innabords og en Spanjol som kjeppjager oss rundt i sola, grytidlig om morgenen. Kan det bli verre? Vi endte opp med 50 min treningsøkt totalt!

Vi syter og klager litt på dårlig bevertning her forresten. Vi går store deler av dagen uten mat, og de første dagene fikk vi ingen drikke utenom måltidene heller (les; vann på flaske). Det kom i dag. Nå får vi til og med sette regninga for alle alkoholfrie drikkevarer på sjefens rom! Vi har vært innom bloggen til Reidar på ungdomslandslaget, og der beskriver han ganske så riktig behovet for mye væske i løpet av dagen. 4 liter er et minimum for jentene der… Dommere derimot, er det ikke så farlig med…

Etter løpeturen fra helvete, var det tid for en kjapp dusj før frokost. Begynner allerede å bli lei buffèmaten her. Buffè til frokost, lunsj og middag er ikke akkurat noe å rope hurra for. Vi savner Paradis!!!

Oppsummering av gårsdagens kamper sto deretter på dagens program. Delagatene var greit fornøyd med gårsdagen innsats generelt for alle parene. Noen temaer som gikk igjen var passivt, tegngivning og 7 m. Det florerer med utvisninger her, så det tror vi vil bli tema på oppsummeringsmøtene fremover. Ellers er det ikke mye hokus pokus når det gjelder de nye reglene. Det har kommet noen røde kort på målvakter som kolliderer med angrepsspiller, ellers ser det ut til at spillerne har klart å justere seg ganske så bra.
Regelprøven kom i dag. Den tok vi parvis og det gjør det jo litt mindre spooky. A like vel syntes enkelte par det var på sin plass å bruke regelboka som oppslagsverk. Det funket ikke særlig lenge….

I morgen er det ”endelig” klart for løpetest. Vi skal møtes 07.30 (det vil si 13.30 norsk tid). Greit å løpe såpass tidlig da det ikke har rukket å bli utholdelig varmt enda. Tror det skal gå greit for de fleste, but you never know… Vi er forberedt i alle fall!

Vi tenker fremover å utfordre dere på regler. Ett nytt regelspørsmål vil komme hver dag. For de av dere som er litt dristige, kan dere jo gi svaret i kommentarfeltet. Rett svar vil komme sammen med nytt spørsmål dagen etter… Husk at det kan være mer enn ett rett svaralternativ!

Da er det bed time. Kroppen må lades opp til test i morgen...
God natt til oss og god morgen til dere!

Dagens regelspørsmål:

Playing time: 43:27- Interruption by the timekeeper after a goal from A15 and throw-off. The timekeeper informs the referee that A15 is not registered in the match report. 14 players are already listed under team A. The referee realizes that player A11 is not present. Decision?

A) The goal is cancelled
B) The goal is valid
C) Player A11 is crossed out and A15 registered in the match report
D) Player A15 is not allowed to play and must leave the court
E) Progressive punishment for the responsible team official of team A
F) Written report

3 kommentarer:

  1. Hei Ida og Kjersti

    Bra lesning. Hold hodene kalde i varmen.

    Etter avkast er vel målet godkjent uansett. (B). Deretter er det vel ikke til å unngå progressiv straff (E).

    Vennlig hilsen

    Morten M

    SvarSlett
  2. Morsomt å følge dere! Alle i Rælingen er stolte av dere. Lykke til. Vi snakkes.
    Hilsen
    Svein :-)

    SvarSlett
  3. Hei Kjersti og Ida,

    Om jeg ikke husker feil fra gamle dager så er målet OK. Deretter er det bare å rette opp i kamprapporten og deretter la kampen gå sin gang.

    Morten K.

    SvarSlett