Historier fra dommerlivet

Etter gode prestasjoner under VM i sommer og i viktige internasjonale kamper i høst, har vi blitt blant de 13 nominerte parene som skal dømme EM for kvinner i Norge/Danmark. Responsen på dommerbloggen vår fra i sommer har vært helt enorm, og etter utallige oppfordringer om å blogge under dette mesterskapet, har vi nå tatt den virituelle pennen fatt. Følg våre opplevelser, inntrykk og betraktninger i løpet av mesterskapet på denne bloggen. Legg gjerne igjen en kommentar eller hilsen til oss :-)

mandag 2. august 2010

Første offisielle dag, venting og mini-kurs

Endelig er mesterskapet i gang for vår del med første obligatoriske dag. Mini-kurs og testing skulle stå på programmet. Det ble bare mini-kurs. Testene tar vi mañana...

Dommere og delegater fra nesten alle verdensdeler har ankommet Dominikanske Republikk til litt forskjellige tider, og gruppa vår var for første gang samlet i dag tidlig kl 7. Da skulle vi løpe beep-test. Det er alltid hyggelig å møte igjen mange kjente, så det ble mye klapp og klem i hotellfoajeen og hilsner fra fjern og nær fra venners venner mens vi ventet på bussen som skulle ta oss til hallen.

Det er alltid en litt spent stemning når beep-testen skal løpes, spesielt tidlig på morgenen. Vi hadde lest regler til sent på kveld, og det å stå opp med sola er ikke noe vi har gjort mye på oppholdet vårt. Søvnen var gnidd ut av øynene og frokost var det ikke mulighet for før løpinga. En Maxime Energy bar ble fortært med håp om å gi oss nok energi til å klare kravene. Men vi ventet og ventet i hotellfoajeen. Og ventet. Det ble tatt noen telefoner og noen heftige gloser ble utvekslet på spansk, som ikke bør gjengis her. Vi ventet litt mer og endelig kom bussen. Men den var ikke stor nok til å ta alle til hallen. Dermed måtte vi vente til en buss til kom. Omsider kom den og da tenkte vi at da var det vel klart for avreise.

Innen det ble klart for avreise hadde kokka blitt 8 og det var faktisk for sent å dra til hallen som ligger 30 min kjøring unna hotellet vårt. Siden første lag skulle ha trening kl 8 i den hallen utgikk dagens økt med løping. Den andre hallen her på øya som ikke ligger så langt unna heller har ikke håndballstreker enda, så var derfor ubrukelig. Ja, det er der det skal spilles kamper i morgen... I stedet for løping ble det en dusj og frokost før avreise til kontoret til Den olympiske komite på Dominikanske Republikk. Der ventet 4 timers mini-kurs og regelgjennomgang på oss alle. Nå er de nye reglene forstått av oss og vi er klare til å dømme! Vi trodde vi skulle ha regeltest, men det ser ut til å bli mañana.

Vi er 11,5 dommerpar her. Det halve skyldes at kameraten vår fra Kamerun er her alene – makkeren hans fikk ikke visum i tide. Han skal visstnok komme på tirsdag. Tiden vil vise. Foruten han fra Kamerun er det andre afrikanske paret to jenter fra Tunisia som vi møter for første gang. Vi har også fått oss to nye kompiser fra Iran, samt to nye venninner fra USA/Polen. De andre parene er langt mindre eksotiske. Vi fikk EHF-graden vår på samme kurs som de svenske guttene som er her, og EHF og IHF-gradene samtidig som de serbiske guttene. De kroatiske jentene fikk IHF-graden samtidig som oss i Sveits desember 2009, og vi har vært sammen med dem flere ganger det siste året. De spanske guttene traff vi på IHF-kurs i Granollers i fjor, det samme med guttene fra Uruguay som fikk IHF-graden da. Det samme gjaldt de tyrkiske jentene. De sveitsiske guttene er nytt bekjentskap fra Europa.

Det som er veldig hyggelig på mesterskap er å treffe igjen mange av de dommerne som etter hvert har blitt gode venner. Mange her er på erfaringsmessig samme nivå som oss og alle må gjennom de samme trinnene på vei mot seniormesterskap. Sannsynligheten for at vi får se noen av disse parene i seniormesterskap de kommende årene er store.

Vi fikk også utstyrsbagen vår med tøy fra Adidas i dag. Superbra tøy, vi er kjempefornøyde :-) Dommertøy, både trøye og shorts, i damestørrelser. Og vi fikk de fineste fargene i dommertrøyene også, grå, gul og blå. Den lakserøde er borte! Jippi! Samt overtrekksdrakt og t-skjorter. Vi slipper med andre ord å se ut som om vi har slengt på oss potetsekker som vi gjør med annet kjent dommertøy. DobbeltJippiiii!!! (Det skal ikke mye til for å glede oss når det kommer til dommerbekledning...)


Ettermiddagen ble tilbrakt ved og i bassenget inntil en svart sky kom mot oss og hadde med seg lyn- og tordenskrall uten like. Det var god stemning blant alle dommerne, til tross for en smule skuffelse over å ikke være i nærheten av strand og hav.






I morgen venter regelprøve. Visstnok. Beep-testen har blitt utsatt nok en dag. Vi venter på det meste her. Men i morgen begynner kampene og det blir gøy. Vi gleder oss. Nominasjonene får vi i morgen tidlig. Håper vi. Nå er det natt her!

C u l8r!! Hasta luego!

2 kommentarer:

  1. Kul blogg! :)

    Dere må kose dere masse!
    Lykke til med dømmingen også :)
    Nathalie

    SvarSlett
  2. Hey! Hva er galt med de lakserosa trøyene?? De framhever jo den fantastiske vinterbleke huden når man dømmer på vinterstid... ;)
    Godt mesterskap!

    SvarSlett